Moje konto Moje konto
Koszyk jest pusty

pobrane[2].png

Szybki kontakt

+48 517 947 057

info@zielarnia24.pl

Czynne Pn-Pt
10:00-15:00

Dane do przelewu

 

Zielarnia Lawenda 

ul. Matejki 18, 35 -064 Rzeszów

Idea Bank 81 1950 0001 2006 0125 1618 0002

Dostawa

 koszty_dostawy_3.6[1][2].jpg

dostawa_eu2_79.jpg

 

Internetowy sklep zielarski

 

Sprzedajemy najlepsze na rynku preparaty ziołowe. Znajdą tu Państwo suplementy diety wspomagające dietę, mające na celu obniżenie poziomu cholesterolu, jak i szeroką gamę herbatek odchudzających, oczyszczających a także uspokajających.

Jako internetowa zielarnia Rzeszów prowadzimy sprzedaż naturalnych kosmetyków, ziół i suplementów diety.

Nasza zielarnia internetowa Lawenda posiada duży wybór naturalnych suplementów diety przeznaczonych dla klientów o różnych potrzebach oraz oczekiwaniach. Nasze kawy, herbaty, kosmetyki, syropy, zioła i leki ziołowe z pewnością wpłyną na poprawę Waszego samopoczucia.

eko_lisc.jpg

Olej z pestek winogron 250ml Olvita

31.25
Dodaj do ulubionych Negocjuj cenę

Na stanie: Na wyczerpaniu

Czas dostępności: Dostępny od ręki

Indeks/kod produktu: 5907591923082

Waga: 0.00 kg

Producent: Olvita

Opis produktu Olej z pestek winogron 250ml Olvita

Olej winogronowy tłoczony jest na zimno z pestek czerwonych winogron posiada zielono-żółtą (złotą) barwę o charakterystycznym winogronowo-orzechowym smaku i winogronowym zapachu. Właściwościami sensorycznymi różni się od szeroko dostępnych rafinowanych olejów winogronowych.

Olej winogronowy zimno tłoczony składa się z 83% z kwasów nienasyconych z czego jednonienasyconych 13% i wielonienasyconych 70% kwasów tłuszczowych nasyconych 8-9%. Olej zawiera naturalną witaminę E w ilości 5,14 mg/100ml.

Regularne spożywanie oleju z uwagi na wysoki skład NNKT przyczynia się do obniżania poziomu „złego” (LDL) cholesterolu we krwi. Natomiast stosunkowo wysoki poziom zawartej w oleju witaminy E przyczynia się do poprawy funkcjonowania mięśni, stawów, oczu, układu krążenia.

Olej z pestek winogron nadaje się zarówno do celów spożywczych jak i kosmetycznych.

W kuchni głównie do stosowania na zimno, np. do sałatek, surówek i innych wykwintnych potraw podawanych na zimno. Nadaje się również do smażenia, cechuje go wysoka temperatura dymienia (powyżej 190°C). Smażone potrawy nie przejmują smaku i zapachu oleju.

Stosowany w celach kosmetycznych jest całkowite wchłaniany przez skórę sprawiając iż pozostawia ją nawilżoną i przyjemną w dotyku. Na skórze nie pozostawia tłustego filmu.

Olej zawiera w swym składzie związki będące silnymi antyutleniaczami, tzw procyjanidy . W skali ORAC 740 3309"

Masz pytania?

:
:
:
:

Poleć produkt

:
:
:

Zgłoś błąd

:
:
: