Moje konto Moje konto
Koszyk jest pusty

pobrane[2].png

Szybki kontakt

+48 517 947 057

info@zielarnia24.pl

Czynne Pn-Pt
10:00-15:00

Dane do przelewu

 

Zielarnia Lawenda 

ul. Matejki 18, 35 -064 Rzeszów

Idea Bank 81 1950 0001 2006 0125 1618 0002

Dostawa

 koszty_dostawy_3.6[1][2].jpg

dostawa_eu2_79.jpg

 

Internetowy sklep zielarski

 

Sprzedajemy najlepsze na rynku preparaty ziołowe. Znajdą tu Państwo suplementy diety wspomagające dietę, mające na celu obniżenie poziomu cholesterolu, jak i szeroką gamę herbatek odchudzających, oczyszczających a także uspokajających.

Jako internetowa zielarnia Rzeszów prowadzimy sprzedaż naturalnych kosmetyków, ziół i suplementów diety.

Nasza zielarnia internetowa Lawenda posiada duży wybór naturalnych suplementów diety przeznaczonych dla klientów o różnych potrzebach oraz oczekiwaniach. Nasze kawy, herbaty, kosmetyki, syropy, zioła i leki ziołowe z pewnością wpłyną na poprawę Waszego samopoczucia.

eko_lisc.jpg

Olej ze słodkich migdałów 50ml Etja

12.50
Dodaj do ulubionych Negocjuj cenę

Na stanie: Na wyczerpaniu

Czas dostępności: Dostępny od ręki

Indeks/kod produktu: 5908310446578

Waga: 0.00 kg

Producent: Etja

Opis produktu Olej ze słodkich migdałów 50ml Etja

OPIS

Pojemność 50 ml
Data ważności do 1.5 roku

WIĘCEJ INFORMACJI

MIGDAŁOWIEC POSPOLITY /Amygdalus Communis/  

Wieloletni krzew lub drzewo o wysokości do 10 metrów żyjące więcej niż 2 lata i wielokrotnie w tym czasie wytwarzający nasiona. Należy do rodziny różowatych i pochodzi z Azji Środkowej. Uprawiany głównie w okolicach Morza Śródziemnego: Włochy, Hiszpania, Turcja, Francja, a także na zachodnim wybrzeżu USA w Kalifornii. Owocem jest podłużny spłaszczony pestkowiec w kruchej skorupce o długości kilku centymetrów. Po wyschnięciu owoce noszą nazwę migdałów, które w handlu są sprzedawane jako bakalie. W przemyśle kosmetycznym wytwarzany jest z nich olej migdałowy, który jest składnikiem wielu kremów, mleczek i lotionów.

NATURALNY OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW /Prunus Amygdalus Dulucis Oil/ 

Olej uzyskiwany w procesie tłoczenia na zimno słodkich migdałów. Ciecz w postaci przezroczystej i praktycznie bezwonnej zawiera wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, proteiny oraz witaminy A, B1, B2, B6 i D. To naturalne rozwiązanie problemu każdego typu skóry oraz cery, szczególnie wrażliwej, suchej oraz dojrzałej. Doskonale tolerowany i wchłaniany przez skórę, dobrze rozprowadzony nie daje efektu tłustości. Olej migdałowy jest stosowany w leczeniu stanów zapalnych skóry, podrażnień, egzemy i łuszczycy. Polecany szczególnie do demakijażu, ponieważ jest bardzo lekki i łagodny.

Olej ze Słodkich Migdałów oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny. 

SPOSÓB UŻYCIA

  • w czystej postaci bezpośrednio na skórę.

  • idealna baza do rozcieńczania naturalnych olejków eterycznych i innych olejów bazowych

  • dodatek do kremów, balsamów, mleczek .

  • naturalna odżywka do włosów - zmiękcza, nawilża i poprawia blask wysuszonych włosów. Wcierając olej migdałowy w końcówki, uchroni włosy przed chlorem, słońcem i wodą.

  • produkcja mydła - Olej ze słodkich migdałów łatwo się zmydla. Wykorzystywany w produkcji mydła tworzy miłą, lekką pianę.

  • ze względu zawartości minerałów, witamin i protein jest bardzo często stosowany do masażów.

  • kąpiel - dodanie niewielkiej ilości (8-10 ml) do wanny z ciepłą wodą, delikatnie nawilży i ujędrni naszą skórę.

Olej ze słodkich migdałow firmy ETJA jest w 100% naturalny

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zakręcać buteleczkę i przechowywać w chłodnym miejscu .

Olej nośnikowy jest naturalnym produktem. Wpływ sezonowych zmian pogodowych możewywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

POCHODZENIE

Włochy

Masz pytania?

:
:
:
:

Poleć produkt

:
:
:

Zgłoś błąd

:
:
: