Moje konto Moje konto
Koszyk jest pusty

pobrane[2].png

Szybki kontakt

+48 517 947 057

info@zielarnia24.pl

Czynne Pn-Pt
09:00-16:00

Dane do przelewu

 

Zielarnia Lawenda 

ul. Matejki 18, 35 -064 Rzeszów

Nest Bank 49 1870 1045 2078 1069 1278 0001

Dostawa

 koszty_dostawy_3.6[1][2].jpg

koszty_new_szczeg[1].jpg

Internetowy sklep zielarski

 

Sprzedajemy najlepsze na rynku preparaty ziołowe. Znajdą tu Państwo suplementy diety wspomagające dietę, mające na celu obniżenie poziomu cholesterolu, jak i szeroką gamę herbatek odchudzających, oczyszczających a także uspokajających.

Jako internetowa zielarnia Rzeszów prowadzimy sprzedaż naturalnych kosmetyków, ziół i suplementów diety.

Nasza zielarnia internetowa Lawenda posiada duży wybór naturalnych suplementów diety przeznaczonych dla klientów o różnych potrzebach oraz oczekiwaniach. Nasze kawy, herbaty, kosmetyki, syropy, zioła i leki ziołowe z pewnością wpłyną na poprawę Waszego samopoczucia.

eko_lisc.jpg

Żywe Kultury Bakterii do Kefiru 1g (2 fiolki) Vivio

16.30
14.06

Śpiesz się, oferta kończy się za:

0 6 3 31

Dodaj do ulubionych

Na stanie: Na wyczerpaniu

Czas dostępności: Dostępny od ręki

Indeks/kod produktu: 4820148053968

Waga: 0.002 kg

Opis produktu Żywe Kultury Bakterii do Kefiru 1g (2 fiolki) Vivio

Zakwaska do samodzielnego przygotowania kefiru

Zakwaska do kefiru Vivo –  zawiera mikroflorę ziarna kefiru, żywe kultury bakterii, w tym pałeczki kwasu mlekowego, bifidobakterie i drożdże kefirowe. Dzięki domowemu przygotowaniu otrzymujemy kefir wyłącznie z naturalnie występującymi cukrami. Domowy kefir ma wspaniały, orzeźwiający smak. Najlepszy wychodzi z mleka 2% procentowego.

Składniki: laktoza (z mleka), sacharoza, mikroflora grzybków kefirowych: drożdże kefirowe, Lactococcus lactis, Streptococcus thermophilus, Leuconostoc mesenteroides, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Lactococcus lactis ssp. lactis.

Sposób przygotowania:

Kefir można przygotować na dwa sposoby. Rzadszy w konsystencji kefi uzyskasz dodając zawartość Zakwaski do mleka (od 1 do 3 l) ogrzanego do temp. pokojowej (ok. 20-24 st. C). Zawartość Zakwaski należy dokładnie wymieszać z mlekiem, naczynie przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 14 do 24 h. Aby uzyskać gęstszy kefir, należy go przygotować wg. przepisu na jogurt: 1-3 l mleka pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temp. +37 do +43 st. C. Do mleka dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin - kefir dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym kefirem możesz zaszczepić mleko jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek kefiru na 2 litry mleka.

Wartość odżywcza w 100g:

Wartość energetyczna - 1155 kJ / 276 kcal

Tłuszcz - 0,5 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g

Węglowodany - 60 g

w tym cukry - 20,0 g

Białko - 8 g

Sól - 0 g

Warunki przechowywania: Przechowywać od +2 do +8 stopni C.

Opakowanie zawiera: 2 fiolki (1g)

Producent: Gama-tech Leszek Marek Krześniak (Zakwaski), Wojciechowskiego 39/39, 02-495 Warszawa


 

Masz pytania?

:
:
:
:

Poleć produkt

:
:
:

Zgłoś błąd

:
:
: