Moje konto Moje konto

Cukier Wanilinowy Bezglutenowy 32g Celiko

1.39
Dodaj do ulubionych

Na stanie: Bardzo dużo

Czas dostępności: Dostępny od ręki

Indeks/kod produktu: 5900038002401

Waga: 0.04 kg

Opis produktu Cukier Wanilinowy Bezglutenowy 32g Celiko

Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków, a także jako składnik deserów różnego typu.

Składniki: cukier, aromat: etylowanilina.

Przepis na ciasto drożdżowe

Składniki:

- 1 koncentrat ciasta drożdżowego w proszku Celiko 200 g

- 2 jaja

- 150 ml mleka

- 30 g roztopionego MASŁA lub oleju

- 1 - 2 łyżeczki cukru wanilinowego

Sposób przyrządzenia:

1. Do miski przesiej koncentrat mąki, wbij JAJA i wlej ciepłe MLEKO o temperaturze max. 30 stopni Celsjusza. Wyrabiaj mikserem ok. 3 minut lub ręcznie, aż masa będzie gładka, jednolita i błyszcząca.

2. Wlej tłuszcz i wyrabiaj jeszcze ok. 2 minut. Ciasto przełóż do foremki (średnica ok. 20 cm) nasmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 30 minut.

3. Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika, piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza, około 30 minut.

4. Gotowe ciasto można dodatkowo posypać cukrem pudrem lub polukrować.

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opakowanie: 32g

Dystrybutor: Bio Planet S.a., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno

Masz pytania?

:
:
:
:

Poleć produkt

:
:
:

Zgłoś błąd

:
:
:

ZAJRZYJ DO NASZYCH SKLEPÓW
Rzeszów: ul. Rejtana 67, ul. Matejki 18; Jarosław: ul. Sobieskiego 1

ODWIEDŹ NAS
ONLINE:

contact-icon-call

ZADZWOŃ DO NAS
+48 517 947 057

contact-icon-email

NAPISZ DO NAS
info@zielarnia24.pl