Cukier Wanilinowy Bezglutenowy 32g Celiko
Na stanie:
Czas dostępności: Dostępny od ręki
Indeks/kod produktu: 5900038002401
Waga: 0.04 kg
Opis produktu Cukier Wanilinowy Bezglutenowy 32g Celiko
Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków, a także jako składnik deserów różnego typu.
Składniki: cukier, aromat: etylowanilina.
Przepis na ciasto drożdżowe
Składniki:
- 1 koncentrat ciasta drożdżowego w proszku Celiko 200 g
- 2 jaja
- 150 ml mleka
- 30 g roztopionego MASŁA lub oleju
- 1 - 2 łyżeczki cukru wanilinowego
Sposób przyrządzenia:
1. Do miski przesiej koncentrat mąki, wbij JAJA i wlej ciepłe MLEKO o temperaturze max. 30 stopni Celsjusza. Wyrabiaj mikserem ok. 3 minut lub ręcznie, aż masa będzie gładka, jednolita i błyszcząca.
2. Wlej tłuszcz i wyrabiaj jeszcze ok. 2 minut. Ciasto przełóż do foremki (średnica ok. 20 cm) nasmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 30 minut.
3. Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika, piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza, około 30 minut.
4. Gotowe ciasto można dodatkowo posypać cukrem pudrem lub polukrować.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie: 32g
Dystrybutor: Bio Planet S.a., Wilkowa Wieś 7, 05-084 LesznoMasz pytania?
Poleć produkt
Zgłoś błąd
Osoby, które kupiły produkt Cukier Wanilinowy Bezglutenowy 32g Celiko kupiły także